betul atau tidak

Salam.sy nak tanya btul ke kalu kita mengidam teruk bby girl kalu tdk mengidam langsung yg x ada mual+pening tu bby boy?

48 Balas

Anak pertama saya perempuan. Langsung takde alahan spjg kehamilan. Xde muntah, loya/pening. Masa tu slalu mengidam yg manis2 dan paling ngidam air coca-cola (coke) sejuk je🤣🤣🤭 mesti nak minum wlpn slalu xhbs. Alhmdulillah anak sihat. Prgnnt anak kedua ni, alahan teruk sangat2, muntah loya etc termasuk gastrik skali. Xblh lmbt mkn. Then skrg tak suka mkn ayam, tak suka manis2 dan hnya mengidam yg masin2 je. Kali ni prgnnt, malas yang amat. Kuat tdo je. Tak sbr nk tgk jntina apa kluar nnti sbb mmg lain experience dari pgnnt 1st dulu. Kdg2 depend org/hormon/kturunan jugak kot. Ada yg experience lain tapi jantina sama plk. Ada yg experience asal prgnnt je alahan teruk tapi jantina blainan..

X... sbb sy rasa menda yg sama je masa mgndungkan anak pertama n kedua sy.. morninf sickness pun xderk mse mgndungkan dorang, cra sy mgidam pun sama jee.. anak ptama sy girl, yg kedua boy .. 😃 yg ke 3 pun sme jeee rsanya tp gugur, ni ke 4 btol2 rasa lain, teruk alahan nyaa..

5y ago

Kan, mitos je byk nyee.. sy pun yg ke 4 ni mmg rse pnt sgt2,,sy xpnh jln mne2 duduk dlm rumah je singkat prengant ni,sbb sy xdaya berjalan.. muda lg kot sy bru 29..sis brp?

Saya pon Alhamdulillah tak mabuk sgt..muntah2 tu 2 kali jer seminggu ..lepas 4 bulan dah tak ade muntah2 ..perut pon kecik..orang kata nampak sgt baby laki ..sekali 3 kali scan baby girl..dah beli baju baby boy..ingat lelaki..pakai jer lah....😄

Saya masa mngandng alahan teruk sangat.. tak bole bngun, 3bulan tak bole mkn.. bila mkn mntah balik nk minum pon tk bole terkeluar balik, saya tido je .. nk bau apa2 pon tak boleh teruk sangt masa lahir kuar baby boy

Xtentu . Ikot hormon baby. Sy alahan teruk. Dok kata sbb hormon baby tinggi. Kawan sy baby girl xde alahan langsg. So depend. Lain org lain alahan yg dia rasa x boleh samakan. Ade org xde alahan lgsg.

5y ago

Betul tu . Depend ats ibu mengandung kn . Sbb sye tgok kwn2 yg mengandung. Hamil bby boy alah teruk , bby girl pon alah teruk . Yg sorg tu stedy ye bby boy alah tde ap pon tak .

Not really. Ikut individu kot. Selalunya kalau yg pernah mengandung 2 2 gender, boleh la dapat agak next baby tu boy or girl. Selalu simptom mengandung sama macam abang/kakak dia.

Klau saya,mengandung ank permpuan x kuat tido,msa mngdung ank lelaki dua2 kuat tido,alhan lelki prmpuan ada,tpi yng ini x taulh mabuk xde,mengidam x de,mcm x mengdung pun ada

Mengidam nk mkn teruk2 tu mmg x dek.. Tp alahan sakit kepale tu mmg teruk.. Ketuk kepale kt dinding pn x hilang lg sktnye.. 😁😁

Sy xada ngidam sgt2. Tp suka makan seafood.bila org ckp suka makan seafood mesti baby boy. Hihi.. tp bila sy scan baby girl..

dr pnglman sy,....sy anak 1&2 boy...3 girl...xda alahan apa²,xda mngidam semua sama...kesimpulannya,,lain org lain jga sis