Bangun pagi

Salam..sy mnt maaf klau soalan kadang remeh.. sy pernah keguguran anak 1st 10weeks4d ocotober 2021..sy mengalami kemurungan anxiety.. alhamdulilah beransur pulih sbab skrg sya preggy 7w3d.. so skrg sy mmg berjaga2.. dan sering bertanya soalan.. d sini sy mau bertanya , ada tak ibu2 yg alami mcm sya.. bila bangun pagi tarik badan perut terasa keras ? 😂 mcm rasa x selesa.. risau plak dgn baby dlm perut 🤭 #firstbaby #First_Baby #pleasehelp

7 Balas

saya ni suke mengeliat. my mom pesan. untuk awal kehamilan ni jangan mengeliat. saya penah gugur sebelom ni kemungkinan sbb saya kuat mengeliat kandungan nk lekat pun sukar rasanya. yang second ni memg saya jaga tak mengeliat sangat. bila rasa nk mengeliat cepat cepat sedarkan diri. alhamdulillah kandungan makin membesar.

3y ago

Trima kasih nasihatnya sis 🥰🥰 smoga sis n baby sihat2 slalu

Yeah ada nk tido tegak pon x boleh kena mengiring.. bgun pon slow motion..😬 pastu rasa perut ni mcm ada benda melekat xselesakan n bru ni rasa pedih pedih kt perut tp bukan dalam perut kt permukaan kulit tapi x da apa pon .. maybe kulit nk mengembang kot.. 🥴7-8weeks

3y ago

Trima kasis sis.. 🥰 sy slalu sapu minyak yu yee.. perut dan tapak kaki

mcm sy perut tak keras. cuma mcm xselesa. yela sbb ada baby kan. dan dia tengh mmbesar. xd apa la tu . tido seeloknya mengiring kiri/kanan ikut keselesaan. selagi takde pendarahan , jgn risau ok.

3y ago

Trima kasih sis 🥰🥰

jaga posture.. mengiring dulu, baru bangun perlahan-lahan tahan dgn tangan.. boleh rujuk youtube KKM utk jaga posture semasa kehamilan

3y ago

Thanks sis 🥰🥰 nnt sy tngk utube

Tiada pula rasa perut keras.. Bangun pagi elok jangan mengejut.. Mengiring 😊

elok tido mengiring

Angin tuu 😁

3y ago

🤭🤭🤭