susu

Salam..sy gdm on diet..kalau sy berhenti minum susu takpe ke utk baby..tq

10 Balas

Sya pun gdm diet control.biasa klu gdm doctor tak bagi minum susu ibu mengandung sbb gula tinggi saya minum similac sblum tu tapi dah ada kencing manis terus stop..sya minum susu hl low fat or dutch lady doctor pun sugest mcm tu

saya gdm tinggi.. dktr tak bagi minum susu ,dktr kata susu tinggi gula.. tapi dktr bagi saya obat kalsium.. boleh minta ngan dktr, kata nk gantikan ngan susu...

Saya nurse/doktor tak penah pulak cakap wajib minum susu, yg dorang pesan wajib mkn vitamin yg diberi tu dgn betul & jgn skip..

sy gdm mnum susu hi goat n farm fresh .. elakkan susu yg ad kandungan gula.. so far bsp mmg cantik sebulan skali je.. #36weeks

4y ago

Okay sis to😀

susu kene minum sis.. baby perlukan calcium.. try frisomum.. xmanis n lemak2 je rasenye

Akk seminggu 2 kli je kot minum susu..sbb dh ambik pil klsium lain utk kalsium..

Sy gdm on diet. X pernah minum susu. Sy cuma dibekalkan pil calcium. Memadai.

Doctor saran kan saya minum Susu Dutch lady atau HL yang low fat..

Minum susu kotak low fat Dutch lady pun boleh.kena minum susu

Sy x minum susu spjg pregy. Ambil pil kalsium saja