kehamilan

Salam...sy dh 27 mgu..sy nk tny lh ibu2 smua..mcm mn nk kira pergerakan baby ye?? First pregnent

1 Balas

Kalau baby kick atau gerak, awk boleh tick. Boleh nak kira setiap stgh jam atau sejam. Kalau dlm stgh jam dia gerak banyak kali, awk tick 1 gerakan je. Yg penting cukup 10 gerakan dlm 12 jam(9am-9pm). Kalau kurang kena pegi hosp. Nnti nurse mesti akan ajar awk bila dah 28w. Kalau dia lupa, ingatkan dia ye.

4y ago

🤗🤗🤗