gdm

salam...sy ad gdm,.tp bacaan pagi je bermasalah..dlm [email protected] lain smua ok xpnh lbh dr target doc nk.. mcm mana ye nk buat..mlm nasi memang xmkn lngsung..last mkn ptg..kdang smpaii pening sbb tahan lapa.. risau bby lg.. ada siapa² tahu x..nk bt bacaan pg tu normal

34 Balas

Saya amal kan diet diabetic....

Banyak minum air kosong, mkn sayur hijau kurang minyak n garam.. mkn ikan.. nasi sikit je..buah mkn yg kurang manis. inshaAllah turun kadar gula tu.. mas gdm jugak.. mas pernah palin.. g tinggi b4 breakfast 4.9..after 5.6 lepas tu sampai sebelom tidor.. naik 7😅semua lebih target.. doktor cakap kalau tak turun kena insulin...seram...😐😐 jadi mas tukar diet mcm kat atas tu.. alhamdullilah paling tinggi gula mas 5.2 tu pun sebelom tido..😊 paling kurang 3.8.. dah 1 bulan lebih mas amalkan..

5y ago

ykew..ok mas..sy cuba amalkn...tq yee

Sy pon sama selalu kantoi bacaan puasa..kdg2 atas line je 5.3..dah mkn beras low GMI bagai n mkn 1 senduk je..

5y ago

kan..tulh..ssh jgk mcm tu..

Sy pon sma mc awk tp lpas minum air clorophil cikgu jefri bsp sy smua mentain ad sorg akk nie yg suh sy minum sy try mng allhamdulilah mnjadi.

5y ago

Klu awk nk beli awk kne install app kdai die beli online permata herba.sy da beli botol yg ke 2 allhamdulilah sy nimum air ni ok la sy bt bsp.