Badan byk angin

Salam...saya test upt dpt double line klau tgk dkt apps 5weeks preggy ...sy x p cek klinik lg..tpi kenapa ye bdn sy mcm byk angin perut rse bgerak2 je sbb angin asal bgun pgi msti perut rse berangin sgt...xbahaya ke ye tlalu byk angin nie..mcm mne ye nk kurgkn bdn yg slalu berangin...

1 Balas

Tahniahh. Biasa 1st trimester mmg kita rasa perut banyakk sangat angin. Jangan lewat makan. Jgn biar perut kosong. Kalau tak nanti mabuk awak teruk. Biasa lah tu. Badan tgh berlaku perubahan. Masa pregnant pun penghadaman ada lambat sikit. So jgn biarkan perut kosong. Sementara boleh makan ni makan lah byk2 ye.