Bukan pengemar susu..

Salam..saya tak gemar langsung nk minum susu dr kecil lg..tambah2 bau susu lagi saya muntah..tapi skrg ni saya pregnant..mestilah kena cari susu utk kuatkan lg rahim dan tumbesaran anak saya..ada minuman lain ke yg saya blh gantikn dgn susu..

15 Balas

Saya penggemar susu. Tapi masa preggy langsung tak lalu minum susu. Saya try esp shaklee alhamdulillah okey. Saya amalkan esp dan pil kalsium shaklee. Vitalea kalau tak salah saya. Sis boleh try esp shaklee. Takda bau susu.

4y ago

Pernah dgr nama tu..terima kasih 😚

sy minum susu anmum yg coklat tu..tu pon minum ttop idong,sy xbole minum susu kembang tekak..sejak pregnant ni kne pksa dgn suami,tp dia la tiap² mlm btkan susu..kalau sy sndri nk buat susu mmg tak la...

4y ago

dr kndungan 5mgu da kne minum susu smpi skg ni 35wk,still xbole terima susu lg😪kalau.minum mmg stndby air putih kat sblah..abis minum susu terus minum air putih...

Kena kuat kan diri sis..untuk mnum susu..cari susu perisa coklat ka..sebab susu penting untuk janin...untuk pembesaran dia..ubat pun tdak mencukupi untuk dia...apa lgi makanan ..kena seimbang....

same lah nak muntah bau susu , susu HL je boleh telan .. sbb dia bukan buat dari susu lembu , yang tu je sedap ngan tekak , perisa ori, coklat, tu je boleh telan.... sedapp tak manis,

4y ago

farm fresh tu saya takleh minum.. bau kotak dia pon muntah...busuk kaw2 bau lembu😭😭😭.. muntah asyik teringat

Minum susu Rizqi alhamdulillah saya pun x suka susu bila minum susu Rizqi ni rasanya mcm ais krim ada dua perisa strawberry dan vanilla. Skrg saya amalkan susu Rizqi.

Saya pun dri kecil tak minum susu...bau pun tak boleh...saya beli perisa chocalate...sis beli susu HL perisa chocalate...saya boleh minum...sis try dulu...

4y ago

Ye ke...cuba mkn banyak buah buahan...saya kadang2 jer minum...klau rasa malas nkk buka peti ais memang tak minum laa...saya minum tak banyak sehari sekali jer😁

Beli susu kotak..bukan susu tepung..susu coklat susu kurma..saya suka susu farm fresh..boleh cuba..kot2 kene dgn tekak..tapi kos tinggi sikit laa 😅

4y ago

Xpe makan ubat yg doktorbagi je..plus beli suppliment calcium..

Sy tak ley bau susu .. nak muntah .. sumw.fresh milk tak ley telan .. tapi sy farm fresh kurma sy boleh minum .. mybe sis boleh try ..

4y ago

Sis cuba dulu . Bli yg kecik .. mne tahu sesuai .. sis kne trt mcm2 susu nk cri yg serasi

sy pon jenis xminum susu tp fresh milk jenama farm.fresh dutch lady sy blh mnm.sis try susu kurma farm.fresh.xde bau susu sgt

4y ago

InshaAllah nak cuba..ramai ckp tkde bau, n rasa mcm cendol hehe..

Sy pun xminum susu. Sy bagitau doc, dia bagi pil kalsium. Tp katanya supplement ni xelok sgt. Better consume drp makanan.

4y ago

Baik sis, tq 🙃