Minum susu

Hai smua.....lw tak bole nk telan susu nk gantikn dgn ape ye?sbb ade y kata susu ni elok untuk org mngandung.

14 Balas

susu memang perlu untuk org mngandung sebab baby serap kalsium dalam badan kita. kalau kita kurang kalsium, tu yg sakit pinggang n sakit tulang blakang msa mngandung. Pn memang tak boleh minum semua jenis susu atau jenis mcm susu serbuk atau kotak.?

3y ago

susu yg ada perisa memang tinggi gula tapi kalau nak minum sehingga mual tu hilang ok je. sementara sampai ok. cuma minuman atau makanan manis yg lain kurgkan dan seimbangkan dgn banyak minum air kosong.

Doctor kata susu HL atau pun horlicks dan farm fresh. Selamat mencuba. Tak pun try susu kambing(jenama apa pun boleh). Sbb sy pun takleh telan susu tp bila minum susu kambing alhamdulillah ok, anak pun tak jaundice.

sis mea Myra klau boleh minum susu perisa coklat beli jenama efnamama tapi jgn buat 6 sudu dlm 1 Kali minum,buat 5 sudu saja sebab itu yg sya amalkan alhamdulillah gula tak naik.

3y ago

ya

try susu segar. fresh milk. sy pon x leh mnum susu dh proses, susu ibu tepung pon x boleh. susu segar jek boleh. onkos skit lah

try susu coklat sis .. saya pun susu putih xboleh nak telan .. saya try susu coklat jenama HL punya alhamdulillah bole telan

klau alah sgt dgn smua susu, boleh tanya doctor pil kalsium. tanya pendapat doctor dulu, jgn pandai2 pulak 🤭

Boleh amik supliment shaklee ostematrix, sesuai utk org yg x minum susu

Alhamdulillah saya boleh minum susu Anmum tu xmuntah pon

pil kalsium. Lebihkan sayuran hijau, kekacang

sy makan pil kalsium ostematrix from shaklee.