tiba-tiba letih lepas makan

Salam....saya nak tanya ad tak mummy2 yang hamil 11 minggu lepas je makan buah setar duduk kejap trus jadi letih kenapa ye saya pun tak faham selalu nya makan apa pun ok je

7 Balas

mungkin buah tuu xokay dengan sis.Kalau bolee lepasnie sebelum makan ap2,cuba ambik dalam kuantiti yang sikit dulu kalau okay then baru terus makan,kalau x better stop.Macam Saya sebelumnie makan durian,try 1biji dulu sebab masatuu awal trimester,then esoknya baru makan lagi sebab sehari lepas try tuu badan okay 😁

buah tu tak sesuai kot ngn badan sis.. mcm sy haritu ade juga mkn keropok vacum tu.. lps mkn bdn jadi lemah tak bermaya.. lps tu mmg tak mkn dh la.. tak sesuai ngn bdn la kire nye..

Buah setar tu buah apa? sis mungkin boleh rujuk di bahagian pemakanan untuk ibu hamil bagi kenal pasti makanan apa boleh untuk sis. 😉

3y ago

buah setar buah remia buah kundang

Maybe buah tu tak sesuai dngn sis..so kena elakkan makan.. Mcm sy tak boleh mkn petai, nnt rasa tak sedap badan dan loya2.. 😅

sis makan yg jenis manis ke atau yg masam punya? kalau manis rasanya xde masalah kalau terlebih makan

tak boleh makan masam kot, sebab saya kalau makan masam sakit seluruh tubuh.

Tak tahu buah apa tu. Lepasni jgn mkn dah ye.