Badan jadi letih Minggu ke 7

Salam hi mommy to be .. saya first pregnant, selalu mual je nak makan , especially time ramadhan ni, badan jadi letih sangat, asik nak baring je, susu pun sampai tak larat dah nak minum,, ada apa3 suggestion ibu2 semua ?

5 Balas

saya pun lemah je puasa ni, jumpa dr sebab asyik tak larat & ada keputihan coklat. dr suruh jangan puasa dulu. sebab badan dah start dehydration & dr suruh makan setiap 2 jam sekali sebab saya kerap sakit perut & masuk angin. dr cakap 1st tri ni ok nak puasa kalau larat tapi baby perlukan nutrien. saya pulak sejenis takleh nak makan bangun tidur so mmg sahur sikit je last2 diri sendiri kecundang 🤣

1y ago

insyaAllah, terima kasih sis. semoga awak dan baby sihat selalu juga. lagipun saya first mom jadi apa apa terus saya refer dr sebab nak pastikan kandungan saya sihat.

saya sempat puasa 18 hari jer . start W7 saya stop puasa, sbb badan saya dah lemah sangat. berdiri kejap pun rasa nak pitam. saya risau baby kekurangan nutrien. puasa boleh ganti. utamakan kesihatan ibu , especially mcm kita yg first time pregnant. kena lebih berhati hati ya.

1y ago

Baik , saya noted di situ , terima kasih ye awak , itu lah tak sangka pengalaman mengandung kali pertama macam ni . Memang tak dapat dilupakan. May Allah bless us 😊

Sy x puasa sbb doc ckp bdn sy xboleh, ada masalah HB rendah high risk kt bby.. Awk cuba consult gn doc Tp islam tue mudah awk.. xlarat jgn puasa ea 🫶🏻

1y ago

MashAllah terima kasih ye awak atas perkongsian, di doakan awak dan baby sihat sejahtera. 😊

Cuba jgn puasa dulu. takut badan makin lemah. kesian baby baru nak membesar. tapi utk lebih confirm, boleh consult dgn Dr ya

1y ago

Sama2 🫶🏻

puasa ke?

1y ago

Ha ah saya puasa🫠