Waktu subur

Salam..nak tanya..bulan lepas egg white saya keluar 2 hari sebelum saya dpt high/peak OPK..jd yg mana satu waktu subur saya..saya confius..doakan sya bjaya next cycle..terima kasih ye semua 😊

5 Balas

Last period sy hritu egg white sy kuar awl jgk lbih krg 2hri dr kiraan wktu subur..kbtuln wktu tu ade bsme..eggwhite sy hmpir smnggu gk mybe asbab mnum efferty,time period xtinggl acid folic 😅 sblm ni 2hri cmtu je..Alhamdulillah ade rezeki…semoga ade rezeki utk sis jgk next cycle 🤲🏼

waktu subur tu start dari mula keluar EWCM saampai dapat positif OPK, sampai esoknya (hari ovulasi), sampai esoknya lagi (1dpo). semua tu termasuk dalam waktu subur awak. once dah jumpa EWCM, walaupun OPK belum positif, start BD. and hari pertama positif, BD. tu yg terbaik.

klu saya, saya bd je dua2.. tyme ada egg white & opk positif..

Ada egg white je you boleh start have sex 3-4times in a week.

kira hari last positif. esok tu bru kira dpo1