Waktu subur

Hai, harini saya dapati ada keluar lendir egg white, soalan saya, berapa kerap bersama suami untuk lekat? dan waktu subur ni tempoh berapa hari?

14 Balas

Sblm ni sy ttc pn berdasar egg white tula.. ada je egg white cepat2 sy beli ovulation test time tu jugak utk kepastian. Time tu dah mlm mcm dkt jam8 kluar egg white.. then bw husband beli ovulation test, by the time da drumah test.. husband pn penat sgt time tu da ttdo, esok subuh sy lps solat subuh , I tell husband yg sy time tu tgh subur & kitorang pn jenis pjj. Kitorang baby dancing subuh tu la. Satu kli sahaja, sbb esok nya sy kna blik dah kg sy & Alhamdulillah mgkin da rezeki, lekat baby time tu.. skrg da 5 months. As long as da ada egg white so better bersama husband dlm msa 24hours tu dear.

nk tahu waktu subur, kena tahu cycle awk berapa. Blh check google mcm mana nk kira waktu subur if awk ada irregular period. Bab bersama kena buat 3 kali seminggu at least utk chances lekat yg tinggi. Waktu subur memang sehari je. Tapi klu dpt tahu cycle yg tepat, baru boleh bajet nk bersma 3 kali tu mcm mana. If awk ada problem masalah wanita saya suggest awk guna produk ni. Sbb saya pun ada prob sblm saya blh conceive https://instagram.com/kaksitibidan?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Saya pakai app Flo untuk track. Follow tips ikut hari yang apps tu suggest untuk bersma. 2 hari sekali sebelum , semasa & selepas ovulation day tu kalau tak silap yang terbaik untuk bersama. tips untuk angkat kaki & tinggikan punggung selepas bersama untuk bagi peluang persenyawaan tu berlaku. Insyaallah .. semoga dipermudahkan

mcm sy ttc 3thun.. ahlamdulillah genap 3 thun kalenda islam.. bulan tu mmg kne kerap bersama..puas sama2. ikot jee org kate dok ats ke dok bawah ke ponggong tinggi buat jee mcm2 dalam bulan tu lepas 10hari lepas period da on.. sy xde check pon test ovulation tu pon..tawakal je. ahlamdulillah now 12 week.. PCOS

egg white tanda subur and wktu subur ni sehari je. kalau nak pregnant boleh bersama 3hari sebelum subur utk dptkan anak perempuan atau 24jam sebelum subur utk dptkn anak lelaki. atau dlm masa 24jam sewaktu hari subur. kalau awk jenis cpt lekat, sekali bersama pon dah jadi.

Atas org jugak kot. Sy keluar egg white bila check opk, negative. Sy track waktu subur guna opk. Pengalaman 2x pregnant, sekali je bersama alhamdulillah lekat. Saya TTC 10 tahun PCOS. Lepas turun berat dr 115kg - 68kg, baru dapat jumpa hari subur dan rezeki pregnant.

2y ago

Sis ada kemungkinan ke kta ovulation 2 kali? Sebab semalam 14/10 dan harini 15/10 I positive opk & ada egg white. Pernah tak macamni?

Install apps period calendar, boleh tahu date ovulation jgk kt situ. Sy install dari sebelum kahwin lagi, lepas kahwin sy ikut apps tu je utk tahu tarikh subur, siap ajak husband honeymoon masa hari subur tu. Alhamdulillah lekat😊

My suggestion utk bulan tu, puan kne kerap bersama. Smggu bape kali boleh tu, layan jela. Sbb sy dua tahun menunggu, n bulan 6 mmg byk bersama dgn suami. Alhamdulillah, skrg sy 2 bulan da. 🤭

2y ago

Ye betul tu, xpe usaha yg termampu. Insha allah ade rezeki 💪🏻 semangat!!

Hari itu sya install apps Kira waktu subur berkesan sis🥰 Cuba install apa tgk waktu subur 😇