berat bayi tak naik..

Salam..nak tanya ada tak kat sini pengalaman baby berat tak cukup..anak sy umur 3 bulan berat baru 5.25 kg..susah nak minum susu guna botol..asyik mengamuk ja setiap kali nak minum..

6 Balas

Kadang ikut genetik ibubapa kecil. Jangan risau Kalau anak kencing beraknya ok. Kalau tak ok, perlu risau. Selagi nurse atau doc tak cakap apa. Lagi satu, minum susu badan ke atau formula shj? Cari susu yang boleh naikkan berat badan.

baby sy 3bln berat 6.8kg, masa lahir 3.26kg. Msa msuk umur 3bln baby sy pn mengamuk juga setiap kali bgi minum.. kadang kena pujuk/bwa main2 baru nk minum.. kadang baby masih tk lapar tu, cuba selangkan penyusuan 3-4jam..

Saya ank dri 6bulan berat 5.6kg check up 9bulan berat 5.9kg ...masa dia 11buln jmpa doc pemakanan berat 6.9kg ....8/9 ni dah genap setahun ..susah nk mkn mcm2 cara dh buat ..

4y ago

Ank sy next month gi klinik tuk followup berat ...last week pigi berat 6.1kg pulakk ..skrng dh ok sikit ank sy dh start makan balik lps saya bgi mkn ubat cacing hrap2 la berat dia ok lps ni

Berat lahir dia berapa? Jgn stress ye, cuba bg pengalaman yg baik utk baby waktu menyusu.. kalau boleh ikut jadual selalu,setiap 3-4 jam bg dia minum.

Anak saya 3 bulan berat 5.4 kilo nurse ckp normal je sis .. maybe sbb anak lahir dulu berat 2.18kilo je

wasalam... mungkin puting botol tu besar... jadi bayi susah nak minum