Normal tak baby 5bulan dah tak bangun malam menyusu

Nak tanya pengalaman Ada tak baby yg 5bulan Meragam lepastu tamau minum Susu. Sampai banyak Kali buang Susu sebab dah cukup 2jam tempoh. Nak tidur pun hanya nak putting ja Susu takmahu minum. Risaau berat badan Dia susut

3 Balas

Kalau tiap 2 jam dia tak nak, cuba nanti tiap 4 jam baru bagi susu. Sebab bila baby makin besar, memang dia akan tidur lebih lama, dan jarang bangun malam.

Anak sy pun 5 bulan mmg malam tak bangun tidur mnyusu,, sblum tidur tu sy bgi susu dlu,, kalau pun dia bgun nk susu dlam pkul 4 pagi cmtu,, sy rasa normal jew

sis baby saya 5 bulan pun tolak susu..bila kasi terus mengamuk siap tolak botol susu.Camne sis buat supaya anak sis minum susu balik?

5mo ago

kemungkinan nursing strike..bila masuk 6 bulan okay sikit..sebab dye da boleh makan saya letak je susu dalam bubur dye..now anak sy 8 bulan pun nak xnak susu sgt..sy paksa asalkan dye cukupkan 20oz sehari..kadang2 ada je kurang sikit..tapi xpe la as long as dye makan..kena sabar sikit kalau nursing strike ni..(org kata jgn push sgt nanti dye jadi fobia,cuba sis bagi 2oz bila dye nampak lapar kalau dye xckup baru tambah)asalkan dye minum susu tu..inshaAllah lama2 dye okay balik tu