anak tak suka pakai botol susu

Nk mntk pendapat jugak.. anak sy turun berat badan sbb tak suka minum pakai botol susu so die tak minum susu byk bila buat pakai cawan or botol straw.. ada pendapat tak macam mana saya nak buat supaya dia minum susu banyak mcm minum guna botol susu? Berat badan pn semakin turun..

2 Balas

Sama mcm anak sy. Dari lahir sampai skrg dh 2yrs7mnt, mmg taknak langsung botol. Susu fm pon dia tolak. Berat pon biasa ja xnaik byk sbb xminum susu fm kan. Masa awl dulu rasa jgk susah bila anak xnak botol. Susu fm pon dia mmg tolak terus even bancuh letak dlm cawan 😅 langsung dia xsentuh. Skrg baru rasa ok sikit. Bgs jgk anak xsuka botol n xminum susu fm 😅 sy bg dia air kotak dutch lady. Tu pon xselalu sbb nnti dia tolak jgk.

Lagi bagus kalau ank tak nak botol. Nanti dh besar susah nak pisahkan ank dgn botol. Teruskan dgn cawan. Ank saya pn sama, minum sikit je bila pakai cawan. Tapi saya bagi susu lebih kerap..suku cwn je bila minum, tp kerap..

5y ago

Betul jgk tu tp jd risau pulak sbb bg susu pn die jd memilih minum sikit je..