Gatal Diarea Alat Sulit

Salam..maaf nak tanya sapa2 yg berpengalaman..saya pregnant dah 5bln tp seminggu ni sy mngalami gatal dan pedih area alat sulit sy..amat mengganggu keselesaan sy..ada petua tak nk hilangkan.. Terima kasih..

4 Balas

Cuci dgn air garam... Air garam suan2 ...nurse bgi tau kalau kita pregnnt ada kputihan or rasa gatal2 jgn pakai spenda.. Sbb xnak kulat merebak jdy gatal... Just lap saja kalau kluar keputihan... Lama2 akn ok sndiri...

sama usia kandungan kita sis.. saya tiba2 kene mcm sis.. kalau naik moto punya pedih sakit... gatal tak boleh nak bawak bincang 3hari dah kene... tp makin kurang dah.. bile naik moto je jadi balik...

4y ago

Sama la kita..ni firstime sy rasa..ank ptama sy xda alahan atau mcm ni...tu yg risau

Cuba sis cuci vagina guna air garam . Selalu tukar spender. Pakai pantyliner. Lepas kencing make sure lap bg kering.

Ade keputihan ke?klu ade baik rawat keputihan tu dulu