laksa

Salam..kalau diawal kandungan boleh kah makan laksa..? Sebab anak saya 3org tidak pernah pulak teringin makan benda2 tajam ni..ada yang cakap boleh makan ada yang cakap tidak boleh keliru saya😅..

18 Balas

Boleh jer . Act smua makann pn bleh . Sye dlu awal pregy dah makan nnas dan makan je apa apa ada dpn mta dlm 10weeks gtu smpai la mau brnak . 😂 tp ikt dalaman org jga tu kuat or x . Saya x brni jgak nak ckp 100% bleh . Y pntg jga pemakanan y shat sllu ya. ❤️

Sy 38 weeks baru semalam makan laksa sarawak 😅😅 tp tak selalu pun... Lama dah x makan jugak. Tp sblum PKP dulu masa 1st trimester suka mkn laksa 😂

Kena try and error dulu sis sbb badan semua tak sama. Ada orang makan badan bisa2. Bila try tu jangan sekali hadap banyak2. Sekadar rasa2 je.

tengok badan kot sis. macam sy dulu tak boleh makan makanan yang ada daun kesum. sebab rahim sy lemah. lepas makan a few days darah turun.

Ehh.. Laksa tajam ka? Saya ni hantu laksa bedal ja.. Tiga2 anak sropa xleh nk pisah ngn laksa.. Smggu skali mesti buat..

Kalau sy ok...laksa ok je pd ibu mngandung...yg tajam tu pd ibu lps bsalin

Saya mkn je..laksa penang..laksa lemak hu..hu..

Sy mkn awal2 hamil...alhamdulillah x ada apa

sy awal 8minggu makan laksa , Tambah2😋

Lepas bersalin je tak boleh makan