baby muntah

salam..hye nk tnya...baby sy umur 1m16d...baby kuat menyusu...skrg cmpur bf n fm...tp stiap kali mnyusu,baby muntah...kerap bila bg fm...dah burpp pun muntah lg...bf pun kdg2 muntah jugak...bila pas muntah,baby ngamuk lg mintk susu...bila bg muntah...ada sesapa pnah jd mcm ni tak??boleh share ape patut sy buat??

6 Balas

Baby Saya 1month 22 days. Sama kes macam sis. org Tua2 ckp kalau baby girl mmg mcm tu. cara saya settle: 1. periksa lubang puting botol. kadang cara kita cuci botol susu menyebabkan lubang tu koyak dan menjadi besar. so baby minum susu akan terlebih angin. 2. lepas susu kan baby, dodoikan baby sehingga terlelap baru letak di katil. 3. kalau mummy rasa Baby dh over limit minum susu, cuba bagi puting palsu. saya akan bagi puting palsu (walaupun Baby xnk) dan dodoi baby sehingga tido. 4. in between susu kan baby, burp Kan baby banyak kali. contoh, baby minum 3 Oz. lepas dh susu 1.5 Oz, burp Kan baby dulu, then sambung susu. kalau x burp pun, saya akan biar baby rest kejab, then baru sambung susu.

2y ago

baby sy pun mcm ni sis. baby girl. baru2 dia macam ni.. baru 1months.. dah bagi susu, 3 oz .lepastu nangis nak lagi. harini 2 kali dia muntah yg pekat. risau sy 😥