baby batuk ...ada tips?

Salam..hai mqaf yea sy ganggu semua..sy cuma nk tnya ad tips utk baby batuk ke? Baby sy 4 bln... ari isnin demam teruk bawak pegi hosp.. dr bagi ubat suh tggu 45mnit pastu demam still 38.0 dy suh balik... monitor kat rumah..dy bgi syrup la.. then sy balik umah xbagi ubat..sy bt cara tradisional jea.. mandikan air lemon n garlic ...alhamdulillah suhu mmg trun sgt2.. Tp start rabu dy da batuk2..sy ad buat garlic oil,sapu atas blkang... masih juga sama.. sy steam garlic bt percusion tok dy..sama juga..masih batuk... dy hnya tdo 10 mnit jea.. pastu akan bgn batuk2 merah muka dy... ad tips lain ke? Kesian plak ..xsmpai hati tgk baby cmtu..

1 Balas

Prgilah hospital sis. Nanti doc bg ubat utk clear kahak. klau kahak da msuk paru2 lagi ssah baby nk bernafas.

5y ago

Okay sis..trima ksh bnyak