BABY kurang AKTIF

salam hi mommy ,, sepatut nya sy dah kene kira gerak kan baby , tp tulah sy puas kejut dy xmau gerak jgk , ad tips x ? sy dah cuba minum air sejuk , mkn benda manis , pujuk n try kejut dy ,, tp dy mmg xmau bangun ,, normal ke ad baby yg kuat tido ?? dy ad masa aktif , nnti dua hari tu dy tdo lama ,, jadi sy sush nk kire gerak kan dy ,, kalau sy terlalu risau bru sy p klinik scan nnti bila balik rumah bru nmpk dy aktif balik , ad cara tak nak atasi ?? kadang mlm dy aktif , siang dy x aktif ad masa mlm langsung xaktif siang plak aktif 😅 , tenkiuu mommy yg sudi komen yg baik baik 🥰#firstmom #ingintahu

2 Balas

sama la ..tapi sy ank kedua ..ank first dulu okey je senang kira ..yg ni kuat tdo ..n biasa aktif mlm ..yg pntg baby msih ada pergerakan 10 kli walaupun slow ..sy kalau byk gerak tk rse sgt ..biasa kne byk bring ngiring n tggu time lapar hahaha ..kalau knyg mmg dia tdo saje

3mo ago

tuu la harap yg baik baik , sy mmg risau tp sbb mmg patern dy mcm tu buat mak dy kalut , jadi ny kne bersabar

Sama lah. Sekarang dah 31week 5days. Petang2 dia tidur sebb malam sampai ke subuh main bola sepak dlm perut🤣

3mo ago

hahahah yeke kak , adui sbb dr kata ad baby mcm tu , dy x dpt beza siang mlm , dlm perot kn gelap jadi mmg dy selesa tido ikot time dy