Keputihan kekuningan

Salam#firstbaby Soryy gambar agak menggelikan. Saya nak tanya ni normal ke klu awal pregnant keluar mcm ni? Cuma kdag2 je keluar tu pun sikit je. Sya pregnant sepatutnya dh 7 week tapi pergi scan doc ckp kantung baru 5 week. Normal ke gap smpi 2 minggu? Saya pernah ggur bulan 9 tahun lepas so agak takut jgklah.

Keputihan kekuningan
9 Balas

Saya awalnya macam ni lah sis..lepas tu check heartbeat baby dah tak ada sejak 6w5d..now still carry kandungan 11weeks yang dah lama tiada..pergi lah check sis..saya tak ada darah pun turun cuma keputihan then tukar ke kuning2,light pink sikitt sangat,brown discharge almost penuh panty liner & now dah 3weeks hanya air warna kuning saja keluar..doc kata air ketuban dah leaking😔 esok saya akan cuci..

3y ago

Brown discharge..kalau brown spotting dia sikit dear dalam 2-3 titik..kalau banyak,dah jadi discharge..tapi saya dulu,awal2 keluar sikit je spotting warna kuning ke coklat sikit,lepas tuu terus keluar banyak..ni saya baru admit ward,esok saya cuci..terima kasih doakan saya..semoga baik2 untuk awak & kandungan❤️

saya pun pernah terjadi macam ni . saya baru trimester pertama . . kadang2 ad lendir2 coklat tapi sikit je dan sekejap jer ada , saya perasan benda tu ada sebab saya letih teramat tapi bila scan baby , jantung oke jer , nurse ckap tu spotting awal kehamilan .. insyllah selagi takde ketulan darah takde ape2 tapi gitu laa takot jugakk . atas orang jugak mcam ni

haritu sy keluar lendir coklat penuh tapak tangan.. trus pi klinik scan dr kata tu biasa sbb bby bru nk letak dkt dinding rahim.. bnyk kemungkinan mgkin ada bersama dgn suami.. tp sekali tu ja dia kluar lps tu xdah.. Alhamdulillah

Pergi hospital bhgian emergency,doc akan scan detail,klu nnt dh dpt detect heartbeat dont worry lah,doc akan bg duphaston utk kuatkan rahim,apa pon refer segera pada doctor pakar,banyakkan berdoa di bulan ramadan..

Better sis pergi hospital ye. Saya dulu amik ringan pasal benda macam ni. Tapi tak Lama lepas tu saya tumpah darah. Terus miscarriage. Saya doakan sis dan baby sihat dan dipermudahkan segala urusan.

gatal tak ? kalau gatal , berbau dan berubah kekuningan atau hijau refer dktr or nurse ..nt dy bgi ubt insert dlm .

saya jugak keluar coklat coklat on off , saya baru 5w? adakah normal atau kena refer klinik

3y ago

monitor spotting tu, kalau berterusan refer doc rasanya. saya haritu dalam 2 hari lepastu takde dah .

refer klinik sis

normal xdk pa