tips nk beranak awal

Salam...dah msk 39week5hari..blm ad tnda2 nk beranak..pening ad tkut pn ad dbor pn ad..ad semua...ad tips2 x nk beranak awal..lau ad shre lh..trma kasih

7 Balas

Sis dh 39 mnggu 5 hri debr je kn pe lgi sy yg bru 32 mnggu 2 hri.. hri2 fkir cmner kedaan akn dtg.. fkir sakit mlm spe nk hntr ke hsptl.. sb xde suami(divorce) duk pn dgn ank2.. smpai kn trbwk dlm mmpi air ketubn pech pdhl bru bpe mnggu😅teruk sgt asyk ingt smpai trbwk dlm mmpi.. mklum lh dekt 13 thun x mngdung.. tu yg debr tkut smua ada hrp2 kita2 smua.nie dipermudh kn ye sis.. sy doa kn sis utk di permudh kn urusn bersalin nti..☺️

Ikut pengalaman saya bersalin anak sulung tepat 38w, saya bersalin masa betul2 tgh pkp, masa gi check up utk check bukak jalan, saya dh bukak 3cm. Saya housewife jadi saya byk buat kerja rumah, turun naik tangga. Pastu bykkan gelak dgn suami, byk hiburkan hati tgok lah video2 kelakar dgn suami.

samalah dgn sy sis 39m.5h Masi belum ada apa tanda lg tinggal 6hari lg klw Masi belum ada tanda apa2 lg terpaksa kena masuk ubat

4y ago

baby dah engaged ke ??

banyak kan berborak dgn baby ye puan..smga puan bersalin tepat waktu nye dgn mudah skli..In sha Allah..

xtw la sis...sy dulu 40 week 1day..bru bersalin...myb sis ni ikot tarikh due ..

semoga urusan sis di permudahkn...amin2

Try bersama dengan husband