Berapa weeks firstmom bersalin??

Saya dh 38w2d ..first mom.. excited sgt nk beranak nie.tp blum ad tanda..ibu2 yg lain brapa weeks bersalin ye? excited sgt dh nk jmpa baby tp ap pn blum ad tnda ..sakit dkt ari2 pn jrang rsa dkt situ

9 Balas

Sama la dgn saya, due date nk dkt juga tp sampai skrg pun takde tanda apa apa lagi, baby ada juga mengeras tp kejab je okay balik and bergerak active je. Kdg kdg je terasa nilu bawah terasa nk kencing sebab baby menekan. Byk juga berjalan dkt mall & taman tapi masih takde tanda. Baby seronok sgt duduk dlm rahim ni 😅 Semoga urusan mommy mommy yg nk bersalin dipermudahkan nanti. Aaminn!

Saya due ahad ni 4/12 pun takde tanda turun lagi. Kadang2 je time tidur rasa mcm senggugut. Perut mengeras tu selalu tapi tak sakit pun. Risau jugak kadang2 baby lama dalam perut mmg kena monitor je pergerakan baby. Nak berjalan sakit betul bahagian bawah perut tu. Doa2 dapat bersalin secepatnya 🤲🏻

1st baby - 38w2d. sehari sebelom bersalin turun lendir darah. pergi hospital doctor check ctg (xde contraction) dan bukaan pon belom ada. doctor bagi balik. esok pagi tu 10am start rasa sakit contraction. makin lama makin kerap pergi hospital 4cm dh. petang tu bersalin

1y ago

2nd baby due jan 23

Sy due 12.12.. Sama lr perut me geras.. Bby pn x gerak sgt.. Sakit meyegat ari2 x kerap sgt.. Klu y abg dia dua org sblm ni 2w sbl. Due dah klr.. 🤭

Saya due 3/12 tp tak trun tanda apa2 lagi. Saya takde masalah apa2. Doctor kasi extend 10/12 bru serah diri. #firstmom

sama jgk..sy 38w2d excited nk melahirkan sbb nk jmpe bby..huhu..tp tu laa bby masih sdp ddk dlm prut..tkde tnda2 lg nk kuar..

saya 39week1d pon takde tanda lg baby nk keluar nervous betul baby tak nk keluar lg

sye bersalin 39w2d

Saya bersalin cukup2 36w hehe