anak tido tak ikot waktu...

Salam..bby sy dh nk msok 7 bln..tpi tdo x normal..asyik tdo 4 5 pgi mcm tu..bgun plak dlm tgh hri..mcm mne nk ubh gya tdo dye tu yer..ke mmg normal bdk2 mcm tu??

6 Balas

Saya pon mcm tu .. Tp saya ada jumpa tips utk train anak tidoe awal .. Saya buat alhamdulillah menjadi .. Kalau ayahnya cuti dia akan tidoe lewat .. Tips yg sy buat : 1) kurangkan dia tidur siang (sy akan bg dia tidur lepas zohor ) 2) waktu ptg bykkn bermain dgn dia .. Dia akan rasa penat ..(jgn lupa bg mkn 😁) 3) dlm pkol 6-6.30pm bg mandi 4) dlm pkol 8pm mcm tu sy akan bg dia mkn .. (lepas mkn mesti mngntuk ptg dah penat main ) Anak saya akan tidur dlm pkol 9pm mcm tu .. Kdg kalau sy bg mkn lepas mghrib ..dlm pkol 8 tu hanyut dah .. Tp pastikan tutup lampu jgn bg ada bunyi bising .. Kalau dia nk susu just bg mcm biasa .. N dia akan bgn dlm pkol 5am ..

5y ago

Ok sis..insyaallah sy cuba..trima ksih byk2 sis..☺