Baby tidur sekejp2

Hi smua. Sy penat sgt. Anak sy dah la bila dh bgn jnis ssh nk tdo. Kdg2jam lebih baru nk tdo. Bby 30hri. Sy ikot dah dkt page language tu tp masih sama. Wlupon dye trus tdo skjp lps tu msti terjaga🥹

2 Balas

tips sye nk rehat lama sng je. tidur kan anak atas dada kita. mesti lena lama. sampai anak dh 3m kalau sye rse nak rehat lama, sye akn tido kn anak atas dada. jadi sye pon dpt rehat sekali. sye xkn follow 100% dkt page baby language tu, sbb setiap anak berlainan. sye follow ikut kesesuaian anak sendiri

1y ago

betol tu. sye selalu biar je anak meragam nangis dulu masa sblm nk tidur tu. biar laa dlm 4 5 minit. bru angkat dodoi. mmg kejap je tido. dodoi pon x lama. dulu masa mula2 lps bersalin ank bru gosok mata je sye terus angkat nk dodoi, tpi mkn masa sejam lebih bru anak lena. now sye dah bijak sikit 😂 tgu die nangis meragam dulu baru angkat dodoi. 5 10minit dh lena 😂 anak nangis meragam masa nak tidur tu normal je. mmg bby akan menangis meragam dulu sebelum tidur. so jgn risau.

Cuba buat tummy time, nanti bby letih dia mudah sikit tido nyenyak