Bayi kerap tidur siang

Salam..baby sy skrg dah 33 hari..suka tidur siang..susah nak kejutkan..tengah malam akan berjaga dlm 4-5 jam..ada baby spe2 mcm ni jgk ke?

2 Balas

Waalaikumusalam wbt. Hi dear. Babies usually akan tdur siang lama for neurocognitive development. And malam berjaga cause he/she experienced colic. Malam babies akan stay awake or cry for hours due to colic (kembung) from 3weeks old till 3-4months. Pastu baru tak berjaga and nangis malam. ☺️ Moms kne dapat enough rest taw. In the morning, when she sleeps, you also rest and sleep ya? Take care ☺️

Awal2 mmg mcm tu sis ..nti dah 2bulan lebh cmtu pndai la ubah tu .. Tp klu 4month dia still tak pndai bole lah ajar dgn matikan lmpu klu mlm pastikan senyap and siang banyakkan bawa dia bermain . Yg pnting ptang jgn bg dia tdo