Baby demam on off

salam.anak sy 6 bulan..dia demam on off dah dekat 3minggu..setiap jumaat-isnin/selasa dia akn dmm..sakit mata dan naik ruam..sy xthu itu normal ke x..ada ibu2 y pernah ada pengalaman sama blh share?

81 Balas

Anak Saya pun tgh demam...dah 2 Hari.Umur 6 bulan 20 hari.Saya bawa g klinik..cek rupanya tekak dia merah.Dpt ubat antibiotics dgn ubat demam.Saya kerap cek suhu anak,lap2,mandikan dgn air suam +hirisan lemon dan Epsom salt.Tgok suhu dia mlmni mcm dah normal.Alhamdulillah.Cuma tekak dia masih sakit sbb dia refuse makan,kesian dia ..minum susu direct badan je dia nak.Waktu saya kerja,dia tolak susu dlm botol..tolak makan.Dia tunggu sy balik kerja baru nk minum susu.Takut dehidrasi.Kalau lbh 3 minggu better puan cek d hospital kot..

1y ago

samala ank saya berumur 6bulan 23hari dh 3hari demam pnas cgt..hari ni bru ok demam tp naik biji merah2..pgi kk doc kate ruam pnas sbb demam virus..bg ubat paracetemol gn caramail tk sapu..arap2 okla..mlm2 menangis xleh tdo mngkin xselesa sbb batuk