Baby demam on off

salam.anak sy 6 bulan..dia demam on off dah dekat 3minggu..setiap jumaat-isnin/selasa dia akn dmm..sakit mata dan naik ruam..sy xthu itu normal ke x..ada ibu2 y pernah ada pengalaman sama blh share?

81 Balas

Mcm anak saya pun lebih kurang jgk.. Demam on off.. Setiap mggu akan demam, so saya bawak pegi kk, gov hospital, specialist.. Suhu dia smpai satu tahap, 39.8.. Sgt2 tggi.. Bdn menggigil.. Ubat bontot pun ada bg, kejap ok, kejap tak.. Semua test saya buat, check paru2, test darah, test influenza.. Result, clean tak ada masalah.. Cuma standby ubat bontot ja kat rumah.. Then, habiskan antibiotik (5-7hari).. Kdg2, org tua2 ckp baby demam ni sbb dia nak pndai sesuatu.. Harapnya mcm tu la..

4mo ago

yang ni betul. org tua tua kata alih bulan 💖 semoga cpt sihat ya. anak kita pon 6bulan 18hari, tekak nya merah sbb cuaca n batuk