chickenpox

salam..ade ibu2 yg ade pengalaman kena chickenpox mse mngandung x? blh x kongsi penglaman.. sy skrg 29w,ttbe kne chickenpox pulak..doc just bg ubat antiviral..

2 Balas

Sy pernah kena msa kndungan 26w xsilap. Bsar2 plak tu. Ank da msuk setahun pn xhilang lg parut. Nk bring nk bngun mndi mmg susah. Nk makan plak xda slera.. smpai berat trun.. 😅

5y ago

Masa sy cikenpox tu kbtulan balik kg. Suami outstation. Mama sy buatkan sup ayam tnpa tumis cmpur karot,kentang. Tp mkn skit2 ja xda slera. Ubat calamine doc bg mmg sapu 1 badan. Pakaian sy plak mama asingkan n bsuh tnpa sbun. Klau sis rsa baby kurg gerak ke trus ja g emrgncy utk scan.. mmg lama sy dlu. 3mggu blum kering lg.

Saya pernah kena demam kayap.. sakit gila.. doc just boleh bg ubat tahan sakit dgn ubat sapu.. (both yg sesuai utk preggy mom)

5y ago

Seminggu jugak nk baik.. itu pun x fully recover sbb kena dtg kerja jugak..