ruam

Salam/hi Ada x ibu2 yg ada pengalaman anak kena ruam macam ni? Boleh share tips? Dah bawa g klinik doktor bg antibiotik n krim utk sapu tp mcm xda perubahan.

ruam
80 Balas

Anak sy baru je hilang ruam ni.. saya sapu sudocrem beli kat farmasi.. bru laa slow2 hilang.. sblm tu letak minyak kelapa dara tp xjalan..

Ank sy pun mcm ni jgk masa bru2 lahir... sy belinkrim econazine kt farmasi.. alhamdulillah sgt serasi dgn ank.. dlm 3 - 4 hari hilang semua bintik2 ruam..

Allahuakbar, maaf sy xde pengalaman cuma nk suggest refer klinik pakar kanak2/pakar kulit (if tips lain xberkesan). Moga Allah permudahkan.

Boleh try guna sabun ni sis.. anak2 sy eczema pon elok sgt .. More info wassap jee... Ade kelulusan KKM Wassap.my/60135168189/sabunneem

Simpan je sis. Antibiotik tu bgs. Mungkin kesan lambat sikit. Keep on je. Kesian baby. Blh pg klinik pakar kulit gak utk dptkan pandangan.

Kesian nye...mgkn kalah mandian atau bedak...ank sy,sy x letak bedak dr lahir smpi da 2 bulan,alhamdulillah kulit die ok...

Letak bedak.. ruam jd SBB kulit baby lembap.. nk2 celah2 to kn.. bedak biase blh bedak ruam yg warna merah to Pon LG elok..

Please jangan letak bedak. Lap lap sentiasa bagi kering. And please jumpa pakar kulit. Kesiannyaaa 😭😭😭😭😭

bby sy mcm ni jg bru 2mnggu usia ny.. bla sy bwa jmph doktr,doktr bgi antibiotik, alhamdulillah 2hri da smbu..

Mcm ruam susu... Klu blh sllu bersihkn guna air bersih... Kulit baby ni senstitif so perlu jga bersih juga