baby nangis time nak tido

Salam...ada tak tips nak handle baby nangis sebab nak tido je..nangis kuat gile...i dah stress dah sampai marah orang

3 Balas

jgn mrh2 sis kecian nt bby tu pon stress . mommy kne happy bru bby tenang bile dkt dgn mommy . normal sis bayi nangis . yg xnormal ny bayi yg xprnh nangis . sia kne cri punca knp bayi nangis . mungkin perot dy kembong . klau nk tau perot bby kembong . sis try tepok pelahan pkai 1jari bhagian tgh perot bby . klau bunyi mcm xpadat mksd dy kembong . klau bunyi dy padat bru mksd perot dy ok xkembong . bby kembong ni biase time mlm sis . ank pertama sy dlu pon mcm tu kuat kembong d tmbh pusat dy trjojol . mak klau xjaga mkn pon bby bole kembong . jaga kesihatn sis n bby baik2 . ank tu Anugerah sis . mungkin Allah tgh menguji sis . tkot nt sis plak meroyan sbb trlalu trtekan . sesetgh bby ad juga sawan nangis sis sbb tu bby ad yg kuat nangis lg2 time mlm . sis pnt mungkin sbb tu sis stress . mtk bntuan suami atau sape2 yg ad kt sisi sis . jgn tanggung seorg dri . arap d permudhkn la ye urusn sis .

5y ago

iye sis kdg ank prtame mmg kuat nangis n xnk pisah dgn mommy dia . kdg da lelP kn pon dy bole bgun sbb tau mommy dy xd kt situ . sy dlu ank pertama pon mcm tu smpai berak sembelit pon trpkse bwk dy ke tnds skli sis . uhuhu . bile da besa da xd rse lg semua tu . ingt2 balik kelaka btol jaga ank bby dlu .