berat bdn bby trun slps lahir

Salam..ada spe ada pngalaman...bert bby trun slps lahir.. skrg ni hr ke 15..naik la ckit..tp kna pntau dgn kd... tiap2 hari Berat lahir 2.89kg...hr ke 3 trun ke 2.8 lps tu hr sterusnya trun lg 2.7kg...hr yg ke 14 trun 2.57kg...doktor srh nurse pntau berat tiap2 hari slma 4 hari..klu x ada pnambahan berat kna msuk ward...ank sya bf ok je... Mcmmana nk naikkan berat bby ye..klu blh x mhu la msuk ward

1 Balas

Normal trun sdkit je n kemudian akan naik smula...klau asyik drop je xnormal tu....sis pasti ke dia df atau skdr letak mulut kat nipple....beral kencing ok x

4y ago

Ni bnyok trun..cbb tu Dr srh nurse pntau dulu .. tiap2 hari..klu still trun kna ward...dia bf ok ...berak kncing pn ok