Baby Songsang 35w. Last scan 8hb mei d Pkr O&G. Doctr bg 2 plihan.

Risau sy. Dctr bg trikh msuk ward 27hb ni kna czer. Doakn sy spy kpla bby trun 2 mnggu lg. Sy dh cuba mkn RTA utk bby trun. Tp mngkin sb bby dh berat 2.68kg. Hrp akn turun 37w ni. 😔🥺

2 Balas

Ada buat exercise2 tk utk bg baby pusing kepala kebawah? Saya 32w scan waktu tu songsang, then saya practice dlm seminggu exercise gymball, sujud, suluh lampu dkt area ari2, psg lagu/bacaan quran kt fon pastu letak kt area ari2, skg baby dh pusing cuma muka dia mengadap tepi bukan ke atas perut. Tp masih kena exercise sbb takut baby pusing balik 😅

samaa.. sy dr 32w detect bby songsang.. minggu lps cek kt kk pn msh sama.. skrg 37w.. esok sy ada repeat scan dgn pakar.. dieorg ckp nk try pusing sbb ank sy sblm nie 4org xprnh czer, so doc ckp syg klau xdpt bersalin normal.. so tgk la cm mana esk.. hrap sgt blh normal..