17weeks 3days

Salam. Week berapa agaknya kite boleh rasa baby gerak? Perut saye pun kecil comel je even dah week 17 day 3.

5 Balas

Kalau pregnant first baby memang mostly perut lambat besar sis bergantung berat badan dan tinggi si ibu sebab rahim first time nak mengembang. Saya first rasa gerakan baby 16 minggu dan nampak ketara pada 19 minggu. Kalau nak selalu rasa baby gerak boleh cuba baring miring ke kiri.

Bergantung atas badan dan diri sis . Lain org lain journey dia . Tapi kdg akan rasa mcm manja gerakan baby tu , tak kuat mana . Kdg tu kuat , macam saya 17 week dulu memang rasa ketara gerakan baby . Beza banyak dgn gerakan manja dia . So banyakkan sembang usap perut yaa .

Sya 16w 3days pun belum ada rasa gerak baby sis. Kalau rasa mcm angin dlm perut tu adalah kekadang😂

sy ank first msa 16 weeks dh rsa mcm ad bubble dlm perut rsa mcm hlus je tndangan tu😂

wsalam, ada yg awal, ada yg lambat, mcm saya rituh 18w rasa da, perut saya pun kecik je.