NAK NAIKKAN BERAT BABY DALAM KANDUNGAN

Assalamualaikum ibu² Saya sekarang dah 37 minggu 1 hari. Hari ni doktor scan cakap baby kecik cuma 2.3kg jer. Ada tak cara nak naikkan berat baby dalam kandungan. Risau takut baby lahir kurang berat badan.

2 Balas

Sy kecik lgi ank sulong 37week 2kg ke tpi kuluar je dy berat 2.65kg brt ikt scan xbetul sis. Ank sulong Sy kene bersalin 1minggu sblm due date.sbb Baby kecik doc kate..

4y ago

Sama la sy..36minggu baby 2kg jak...takut pulak kena bersalin awal

Banyakkan minum susu

3y ago

Ada susu yg sesuai utk gdm rasanya sbb susu tepung banyak yg manis2