Faint line or evap line

Salam tumpang taye saya tk datang bulan dah sebulan lebih jadi smlam prut skit dan malam sy wat pregant test dia satu line dan pgi tdi sy tgok dia jadi dua line nak tye adakah evap line

Faint line or evap line
11 Balas

slalunya klu kes mcmni in shaa Allah pregnant cuma sbb dia masih awal .. so nnt sis bleh repeat test bgun pagi² terus kencing buat test pregnant .. nnt repeat after 1 weeks or 2 weeks lg .. hehe sbb kes ni jd mcm sya jugak .. test² skli bila naik 1 line terus buang dlm tong sampah tp xtau mcmna dia bleh terkeluar balik n ptg tu tergerak hati nak check upt pagi tu .. tgok² tiba² naik 2 line .. so rsa mcm xpuas hati sya mmg beli test byk² .. lpss tu tiap hari buat check up sendiri 😂 tgok2 naik double line tp samar² .. so bila kira date last period .. sya biarkan smpai 9 weeks mcmtu bru p klinik buat scan .. alhamdulillah nmpk kantung n msa scan tu baru 6weeks .. klu dtg awal² msa buat pregnancy test (new month of period date) tu mmg mmbazir duit sbb xnampak kantung lg .. sbb tu decide dtg lewat sikit sbb tau nnt sma jugak pergi KK pn 10weeks-12 weeks bru dpt booking so better pergi lewat ikut kiraan tarikh period so nnt skli buat je on the go bleh buat buku terus

sepatutnya kalau valid test yang positive, bawah 10min dah boleh nampak double line. my advice is sis beli lagi upt dan cuba lagi guna first urine tau. sebabkan awak biar semalaman, ada possibility utk faint line. semoga ada rezeki awak! inshaAllah hehe check lagi ok

2y ago

*double line yang faint pun boleh nampak bawah 10mins selalunya

invalid awak. upt hanya valid 5-10min selepas test awak. boleh bca instruction dkt kertas☺️. awak boleh test upt semula.

sy klo test positive trus naik double line wlupon samar xde tgu mnit2 da..try upt lain plk sis.mcm positive tu

mula2 sy pn mcm ni seminggu sebelum tarikh haid..lama garis 2 tu baru muncul.. dan skrg 18week dah❤️🥰

klu result tak valid pun xkan terang mcm ni, repeat test lg bbrpa hari.. kemungkinan positve

macam pink tu sis. evap selalu macam kelabu. test sekali lagi sis

2y ago

pernh terjd kat sya. mlm check 1 line. lepas tu tgk balik pg jd 2 line gini tp mengandung..

Pink tu,,positive,sma mcm sy punya dlu mula2 test hehehe

Mcm positif juga ni.. Cuba test lagi sis

Positif ni sis , smga dmudahkan