Scan pembesaran baby

Salam pagi td sy check up baby kt kk 27w Doctor scan baby check smua ok.. Tp doktor kata kaki baby nmpk mcm pendek sikit.. Kaki dia ukuran 25w.. Hritu msa 25w scan baby smua doktor kata ok.. Nt 2minggu lg kena dtg kk scan balik.. Doktor tu scan kjp Sgt. Xthu btul ke x. 😪 Sapa ada pngalaman cmni? Risau plk hati ni😔😔 #seriusnanya #pleasehelp

9 Balas

Insha Allah takde apa. Saya ada pengalaman mcm tu. Doktor detect kaki dan perut anak saya kecil. Beza dalam 2 minggu tapi doktor cakap normal. Saya still risau. Saya cuba positif n ikhtiar minum susu as supplement. Bila lahir, nampak kecik tapi Alhamdulillah baby membesar dgn baik along the way.

2y ago

dah 34weeks tapi saiz kaki 32weeks

sebiji macam saya baru ni , dah 36w scan doc ckap kaki pendek sikit dlm 31w , terus down dngar mcm tuu.. risau smua ada yg lain smua ok kaki jaa dpat mcm tu☹️ so kna tnggu jgak lah lpas 2mnggu lg mcm mana..

2y ago

dh check ke sis..down kn hermm😔

Hi, maaf tiada pengalaman. Kalau saya jadi Puan, saya akan check di klinik swasta untuk hilangkan risau tu. Kadang bila kita tanya pengalaman orang, kita akan makin risau. Semoga dipermudahkan.

kalau risau cuba la pergi scan dkt luar pula awak. boleh je nak scan tgok condition baby kita. atleast xde la awak susah hati. masa scan luar tu nnt terus tnya doctor.

mesin scan tu operator dependent..jadi mmg akn ada perbezaan keputusan scan tp xle ketara sngt..xpon puan cuba wak kat swasta utk tenangkn ati

2y ago

tulah.. hrp smua ok je

kalau ada duit lebih, try buat detail scan dekat klinik luar. mahal tapi boleh tahu semua benda pasal baby

2y ago

Ya betul, saya setuju. If ada bajet, better buat detail scan sbb dapat check semua and ada nota hitam putih dari qualified officer. Time tu tanya semua yg terbuku di hati

better scan swasta sis. biasanya swasta punya tepat. kk mmg sekejap sgt diorg scan

kalau beza +- 2mggu masih normal. doc pernah bgtaw sy pasal ni.

kk mmg skjp je scan.. better g swasta