Kantung Kosong :'(

Salam. Tadi saya baru buat buku di klinik kerajaan. Mengikut pengiraan refer to LMP, saya dah 10weeks. Saya scan tadi ada kantung tapi kosong.. Nak tanya if ada member kat sini yang pernah alami.. Tgh frust rasa ni:'(

19 Balas

Sabar sis sy pun bru je smlm scan dkt kk dye kata nmpk kntung je ..siap doc tny nk smpn atau cuci .. Tp bila tgk rmai dlm nie ckp tgu dulu so sy nekad nk tgu smp kndgan sy 3bln .. Dan bdoa byk2 pd tuhan ada rzeki mpnyai zuriat .. Next week sy ada scan lg dkt hosp hat mizan hrap2 dkt sne pralatan lg canggih n nmpk bby sy

Jangan risau sis. Dulu saya 12 weeks pun saya scan dekat dr kerjaaan dia kata kantung saya kosong. Lepastu saya tunggu lagi 2 weeks ade je baby sebenarnya. Jangan frust. Mula2 dr kata kantung saya kosong pun saya terkejut. Tapi alhamdulillah. Skrg dah masuk 28 weeks dah :-D stay positive sis!

ya Allah sis. kita sama. ikut LMP sy pun dah 10wks. semalam sy scan kali ke2. ade kantung and seketul daging je and takde heartbeat lg. tp dekat mesin scan tu die tulis sy baru 6wks. doc kata jumaat ni scan lg. kalau takde progres nk cuci. sy sedih sgt dah.

Wslm...situasi yg sama 11 minggu ... Sebelum gugur doc chek kantung ada, tapi kosong lepas brapa hari bleeding sikit sampai haribke 6, kantung bby dah keluar...😢😢 baru jak keguguran...14/7/2019 x sempat nak jumpa bby..bby first..😢😢

jgn risau sis..bby kcik lg kot sbb tu xnmpk lg..biasa doc akn repeat scan..nnt dh msuk 12w keatas in sha Allah nmpk tu..klu xnmpk gak doc nnt wat scan melalui bwah..think positif n doa jer bnyk2..take care yer mommy

sy scan 6w,8w,10w,12w smuanya kantung kosong je xnmpk baby..masa 12w tu dh start bleeding xsmpai dua hari gugur..tp sis jgn putus asa,tggu ckup 12w scan lg ya..insyaAllah ada rezeki.

Sy pon mula2 mcmtu jgk.. G scan kt klinik... Ada kantung tp xnampak bby.. Check urin positif.. Last2 g hospital scan... Bru doc sahkan pregnnt... Alhamdulilah skg da 5bulan...

Kekadang mungkin sebab tarikh ovulation kita lambat, so pensenyawaan tu berlaku lambat dari dijangka, baby kecil lagi tu, so don't worry be happy, sy pun 12 week baru nampak.

Doa banyak2 sis, bkn nak merendahkan mana2 pihak, tapi kebiasaanya klau kk alat nya kurang moden jd tu yg mnyebabkan xnmpk.. Try tgu 2w lgi pastu gi klinik swasta..

Same lah sis dengan saya.. saya tadi pun ada app dengan KK.. doc scan tapi cuma ada kantung kosong.. saya dah 13minggu.. doc bgi 2 minggu lgi untuk repeat scan..