Kantung kosong

1st time pregnant. Ikut tarikh LMP harini dah 7w2d tapi pegi scan tadi kantung kosong takda janin. Normal ke? Saya kena buat apa eh sekarang🥹 Tipula kalau taksedih. Tolong doakan saya eh mommies2 semua.

8 Balas

Mungkin terlalu awal lagi sis. Sama jugak macam kes saya, saya langsung kantung pun belum nampak. Nanti sis repeat scan lagi 2-3 weeks okay. Keep positive je tau as long takde spotting/bleeding insyaAllah baik baik je. Smtimes LMP period kita tak betul juga. Takut pada bulan tu, kita ovulate lambat so memang tak boleh ikut date LMP lelagi period kita irregular

Sis try pegi klinik lain… sy masa scan 7wk pon dr kata kantung kosong. Sy g klinik yg mmg klinik pregnant dia scan elok je nmpak baby siap dh ada degupan jantung lg. kdg2 ada clinic dia punya mesin scan tu dh outdated, ataupun dr yg xpandai nak scan. Huhu.

maybe terlalu awal. sebab awal2 sy punya tarikh LMP sebulan jauh beza dgn saiz kantung. dah few time repeat scan baru boleh tahu EDD and currently dah brp week. so sis boleh dulu tunggu 2 minggu utk repeat scan if tak ada simptom2 miscarriage lg.

samalah saya dh 7w tkde heartbeat just kantung, aritu bleeding wrne coklat and pink2 pegy masuk muncung itik dr kata tkde ape, smlm pegi lagi scan still kantung kosong

Sama sis. Saya scan ada kantung je, size 6weeks. Dr suruh repeat scan lagi 2 minggu. Mungkin sebab period tak teratur.

Saya pun sama..tapi Dr suruh datang check semula di minggu ke 9/10

dh try buat tvs?

better g spital