kedudukan baby

Salam, sy skrg 30week 6day.. bby still leh gerak trun bwh kn. Sbb scan semlm doc ckp kepala duk ats lg.. sepatotnye dh ddk bwh kepala dia.. biase berapa week bby berubah kedudukan kepala ddk bwh dah? Sbb doc ckp.. klau 38week still xtrun... Kne ceaser... Ni first baby sy..

10 Balas

masih boleh pusing lagi, tapi jangan risau kalau baby tak pusing boleh mintak doktor untuk buat ecv(pusingkan baby) kalau takde masalah. Saya masa 38weeks masih songsang last² refer hosp untuk ecv dan berjaya pusing. Skrg dah 40weeks kepala baby kt bawah dah hehe

5y ago

Tumpang menyelit. Seronok nya baca ecv berjaya. Saya buat ecv kemarin, tak berjaya haha proceed untuk czer, tapi masih lagi berharap baby pusing sendiri untuk beranak normal :')