Uri duk bwh bila scan dan kepala duk bwh

Assalamualaikum...semlm p scan mslh turun keputihan byk sgt.. doktor kata uri sy duk dibwh..sy tgk kepala bby pon duk dibwh..sy bru 17minggu... normal ka kepala bby duk dibwh#seriusnanya

3 Balas

saya pon mcm tu. hmpir dkategorikan sbgai PP type 1. sbb uri di bawah dn hampir dgn laluan baby. tpi alhamdulillah makin hari makin naik uri tu walaupun tak lah naik bnyak sgt tpi jauh skit dari pintu. jadinya sya beranak normal cuma waktu beranak tu bleeding truk skit tpi smuanya okay shja. jdi sis jgn stress ya . uri akan naik smpai la 36mggu nnti. kdudukan baby buat masa skrg dia suka pusing pusing. yg prlu drsaukan nnti bila checkup 36mggu. yg tu yg pnting

Baru 17weeks, so still ada time utk uri naik. Sy PP type 2, almost czer tapi scan 3 weeks before delivery, uri naik & cleared for normal delivery

17w masih ada banyak ruang tu untuk baby berpusing.