Pengalaman pertama

Salam, sy nk tnya pengalaman yg pernah bersalin. Sy skrg hamil 37w2d ank sulong dan due pd 3feb2020. Semalam ada keluar sedikit darah cair sebesar syiling 10sen. Hari nie kebetulan appoiment kt KD dan sy maklum pd misi sy ad skeluar drah spotting tapi xde rasa sakit. cuma lenguh pinggul n pinggang . Terus misi cek jalan. Katanya dinding servik tebal lagi. Tapi kepala bby mmg dah trun. Ptg nie ke tndas tgk ada keluar lagi darah tp lebih sikit dri mlm nie. Apa perlu sy buat sbb sy mmg x rasa sakit lagi

16 Balas

standby ! jangan jalan jauh . kalau nak stay wad pun doc tak bagi. so awak kena beware kalau air ketuban dah pecah cepat2 g hosp.

Pergi lah hospital sis even tak rasa sakit pun . Standby je awal awal . Jangan lah tanya dalam ni apa kena buat 😅

Eloknya pergi terus ke hospital. Takut dah nak bersalin tapi jalan tak buka.

Just go to the hospital rytaway.. to be sure.. and to be check by doctor.

Tggu je la sakit baru p yer😑

5y ago

btul jgk tu kan sis...sentiasa alert klu ada benda yg merisaukan bila dh prgnent ni..

Pergi hospital