detail scan

Salam sy nk tnya klau dah 23week blh buat tak detail scan dkat hospital kerajaan??

7 Balas

Rasanya kat hospital gov tk buat sis. Saya pun dulu doc kk dah maklumkan awal2 yg kk or hospital tak buat untuk detail scan.. Kalau awak nak kena buat dekt swasta.. Saya buat dekt swasta Rm120.. Tapi before buat scan tu saya tanya banyak klinik sebab nak cari yg berbaloi dan doc yg penerangan dia bagus.. Saya buat di klinik hana jb

4y ago

Lah yeke?? Mungkin ade sebab kot sis.. Masa saya buat bulan 8..and ada 2/3 orng juga yg buat pada hri yg sama.. Cuba sis survey di fb klinik area jb.. Rate below Rm200

Gov x buat detail... Kne g swasta nt free² jom join grup mommy. boleh kongsi ilmu sembang santai pasal moms2 and baby😉pasal penjagaan dlm pantang, pemakanan baby.... Borak santai2 pun boleh https://chat.whatsapp.com/E6fkwVRxnn59x3KBPogyK7 https://t.me/joinchat/DIffEhlzgLOKNmheSmHyug

4y ago

Xleh nk klik link tu

KK buat detail scan bila kandungan berisiko contohnya GDM on insulin, mcm saya dulu. kalau nak puas hati scan di swasta. doktor terangkan lebih detail pasal kandungan. dlm 20 minit jugak dia scan. masa di hospital gov doktor tak terangkan apa2 pun.sedar2 siap dah. x smpai 5 minit.

saya tak sure kalau kerajaan ada detail scan , try pergi klinik swasta .. klinik siti website kalau sis nak buat , tapi mahal sikit...if sis ddk dekat shah alam boleh pergi klinik aurora ..is murah brbanding klinik siti

18-24weeks waktu yang sesuai untuk buat detail scan. Tapi rasanya kk tak buat. Swasta ada buat. Baru ja buat tadi, alhamdulillah baby sihat ❤️

hosp xde buat detail scan...klu nk buat kna g klinik swasta yg pakar sakit puan...

hosp kerajaan tak buat , kecuali pernah ade kes dulu , baru nurse refer sana