scan 23week

Hye mommy nak tanye klau nk scan tgok jantina tu nama nye detail scan ke ? ke scan biasa je ? sy tak sabar nk tgok jantina bby saya nak tggu scan kt kk lama lg ..

8 Balas

saya baru lepas buat details scan 3 hari lepas, usia kandungan 21w. sonographer ckp dh boleh buat details scan takut nnti baby dh besar sgt susah nk tengok. details scan dia cek organ dalaman baby, mmg details sampai ke dalam dalam. aliran darah baby, tulang, air ketuban semua & banyak lagi. 1 jam juga tempoh scan tu & sonographer akan keluarkan report hardcopy dan softcopy utk kita simpan. buat details scan boleh tengok sekali gender klu baby bagi kerjasama 🤭

1y ago

okay tq sis .. tkdelah beza sgt harga dgn scan biasa kan .. mcm tu nanti sy nk buat detail scan la.

nk tgk jantina tu gender scan namanya.. murah je.. tp alang2 dh 23w ngam sgt kalau nk buat detail scan, doc akn check jantina sekali.. and boleh cek seluruh anggota baby, ada masalah blh detect awl.. sbb lps 24w dh xboleh buat dh detail scan tu

1y ago

yeke ? okay tq sis ..

scan details tu awak scan organ" dalaman dia. nak tengok ada problem ke ape ke ha macam tu. kalau scan jantina tu biasa cakap je nak scan gander. saya scan 2D je dah nampak. cuma baby tak bagi kerjasama. dia kepit pulak 😭

1y ago

yeke .. okay awak terima kasih ..

Hari tu saya scan 20 w di KK, doc KK suggest bt detail klinik luar, kalau sis details scan mmg boleh nmpak gander, Saya punn next week bt scan luar je. 🤭

1y ago

Scan luar je sis, lebih cepat😊

sy baru buat details scan..biase Kalau Buat details scan blh je request gender skali .. kalau baby bg kerjasama.. sy puas pjuk jenis baby x duk diam..

1y ago

ololo aktif sgt baby tu 🥰

Sis try pegi dekat sonobee murah sikit. Sy buat 5d n detail scan rm118. Cuba sis cari sonobee kt negeri sis stay

1y ago

Oke tmpat dia.. dia banyak pakej and kena book dekat website

kalau ada duit lebih boleh je buat detail scan. banyak kelebihan nya. tapi scan biasa pun boleh tengok jantina.

1y ago

itu la sis .. inshaallah ade rezeki lebih bulan ni nk buat detail scan

klau kt tmpt sy detail scan rm130.. scan gender murah skit.. 😊

1y ago

okay sis .. tq 🥰