detail scan

Saya nk tnya mom2 semua detail scan dgn 3D beza x dan knpa perlu buat detail scan? Dah 22 week... First baby.....

2 Balas

Beza puan. 2D & 3D basic scan sahaja - cek tumbesaran baby macam ukur lilit kepala, perut & paha baby. Tapi detail scan - cek lebih detail organ dalaman baby macam otak, jantung, mulut ada sumbing ke tak, jari cukup ke tak. Haaa camtu. Dah sesuai tu buat detail scan, 18w-24w sesuai untuk detail scan. Kalau baby dah besar, susah nak buat sebab baby dah mula ada lemak masa tu hehe

4y ago

Tq atas penerangan sis

Details scan sgt penting sis mase kite pregnant dari situ kite tau baby kite cukup sifat @x..jari tangan semua cukup ke x jantung normal x mulut sumbing x.semua complete doctor akan scan😊