detail scan

salam ibu yg berpengalaman, sy nk tnya detail scan mmg wajib buat ke mcm mna? sebab sy ada tnya doc yg sy sllu check up, dia mcm nk marah bila sy tanya pasal detail scan. siap tanya "kenapa awk nk buat detail scan? tk perlu sbb awk takde masalah apa²". setahu sy detail scan untuk tengok keadaan bayi ada kecacatan or tak kan? #firstbaby

3 Balas

perlu sebab pengalaman sy scan dekt kk dengan scan biasa xtahu pun ttg detail baby dlm kandungan memang sentiasa di beritahu ank puan sihat takde mslh...bila lahir anak saya ada mslh treacher collins syndrom...penyakit rare 1:500000 better buat detail scan doct boleh suggest awl ape supplement kite boleh mkn...apa2 pun alhamdullilah syndrom ni hanya kecacatan fizikal bhgn muka boleh repair lgsg tak melibatkan otak...

3y ago

Allahu. risau pula. ☹️ apapun syukur anak puan baik² je. 😊 nanti sy buat. hehe.

Waalaikumsalam bagi saya perlu buat. Untuk pastikan bby kita sehat. Lagi pun kalau ada masalah detect awal bagus nanti senang doktor nak pantau kita dgn bby

takpe..pergi je buat detail.scan kt klinik lain..

3y ago

baik puan 😊