BAWA KERETA

salam. sy nk tanya, sy ni sec degree tear. hari ke-15 luka dh bercantum cantik dan benang pom dh takde. tgh bulan 1 ckup 60 hari dan hari ke 61 sy masuk kerja cuma suami xboleh hntr sbb outstation. klau drive sndri mndtgkn mslh ke atau brapa bln bru dpt drive sndri?

2 Balas

Salam. Sis bekerja sektor swasta ke? Cuba tanya tempat kerja bukan EA dah implement bulan 1 cuti bersalin akan extend 98 hari? Mungkin belum semua kuatkuasa tapi boleh tanya. Kalau bab boleh drive ke tak tu. Tak pasti ada masalah atau tidak. Sis kena tahu dah sembuh ke dan rasa susah nak bawa kereta tak

1y ago

klau siapa yg dh bersalin before 1/1/23 mmg x sempat merasa benefit ni. kawan sy 2 org bersalin 2022 bulan 11 & 12 dua2 x dpt merasa pantang 98 hari sbb start 1/1/23. itupun kena tgk timbang rasa dr company jugak. mcm company kak ipar sy, dia xyah tggu 1/1/23, company dia mmg trus bg cuti 98 hari masa dia bersalin bulan 4 2022 aritu

okay je asalkan bawa secara berhemah. kwn sy bersalin czer pantang 2 bulan je, dtg ofis dah kena drive sendiri. insyaAllah okay je

1y ago

ohh yekee tp sy bersalin normal