Drive sendri g checkup

Hi pregnant mommy, boleh mommy share smpai kndungan mommy brapa week.mommy Masih larat drive sndri tiap Kali p check up..

6 Balas

anak dua2, semua pg check up sendiri drive sendiri bawak anak sulung lagi time tu. selamat check up kt KD. so senang sikit x ramai org. ade appt dengan doktor pon selalu time petang. petang x ramai org dah kt kk tu. sampai lah beranak. skrg pregnant anak ke 3, pg check up bawak yg sulung dengan no 2 pulak. anak sulung kalau sekolah ok lah sikit. bawak adik dia je pg kk. kalau suami keje shift petang , sy suruh dia je jaga anak2 kt umah. sy pg sendiri drive ke kk. insyaAllah masih larat.

drive sekadar pergi klinik jln dekat2 jarak tak sampai 30min, berani je. dulu masa pregnant drive, lepas bersalin anak prolonged jaundice masa pjj suami dah kena balik kerja sy yg drive gi klinik cek anak. nk drive ni kena tgk kemampuan diri sdri, takleh banding2 dgn org tau, kalau nk try blh try puan drive tp ada org lain co-pilot, kalau on puan blh la drive sorang pun. insyaallah ok je

masa ank 1st smpai due masih drive. sbb nak suami save cuti..cuti tu suami guna jaga dan urus sy and bby time pantang. now ank 2nd pn planning yg sama..moga dipermudahkan urusan kami.

tiga² ank sy pegi check up sndri .. dr pregnant smpai dah bsalin n smpai laa cucuk imunisasi bulan² pon bwak sndri .. 🤭Alhamdulillah sglenya dpermudahkan ..

9mo ago

alhamdullilah terima kasih sis ,sudi share positive feedback.. makin yakin saya nak drive sndri g kk bwak anak sulung..klau larat smpai ke due date la saya drive sndri..

sy 23w ...sllu check up sorg2 .kdg bwak ank sulung .umur 5 thun

sampai nak bersalin dah turun darah drive sendiri pegi hospital

9mo ago

allahu,kuatnya sis . terima kasih sudi share kata2 smnngat.. moga Sy pun kuat nk mngharungi smpai bersalin