Kenapa saiz baby tak sama bila scan dengan Gestational age?

Salam. Sy nak tanya. Sy hari ini sepatutnya 22weeks 3 day tapi kenapa scan pagi tadi result Hc, Fl, semua hanya 21w 1 day. Risaulah... Kenapa saiz ke belakang dr Gestational Age?

Kenapa saiz baby tak sama bila scan dengan Gestational age?
2 Balas

22 weeks 3 days tu pun anggaran juga sis sebab kita tidak tahu bila baby dipersenyawakan. selagi doctor atau nurse tak cakap apa2, sis xyah pening2 nak fikir. yg penting jaga makan dan makan supplement yg diberi..

sy pun prnh mcm tu juga sis.. last2 sy kena induce pada 38w.. tpi jngn risau ye..

3y ago

alamak risaunya sy