I’m 35 weeks 4 days . Ada orang ada mslh sama tak?Check baby punya abdomen smaller than gestational age by 3 week apart.

Gestational age 35 weeks 4 days , tapi abdomen 32 weeks . Is it normal ? #1stimemom #pregnancy #ingintahu

6 Balas

sis.. sy bkn nk takutkn sis.. tp lebih baik sis buat scan detail.. sy dlu abdomen baby kecil dri biasa.. dktor kata normal masa scan.. tibe hri brsalin.. pakar kata ad problem dgn baby.. baby sy kena bedah.. baby sy smpat hidup 2 hari jer lpas brsalin.. bnda xjngka.. scan biasa mmg xkn npak apa².. semua normal.. tp bila ank kena kondisi kritikal bru semua nk panik.. tu pngalaman first pregnancy sy..

2y ago

Sy dah buat detail scan masa 20weeks, Alhamdulillah smua ok. Cuma bila 30weeks graf jd xbrp cantik. Harap2 next check up dah menaik smula

patutnya kena tya doctor. sy ni kalau doctor dh ckp mcm tu mmg biasa tya apa yg patut. my suggestion pergi buat detail scan kat swasta. and tya lebih detail what would happen is hv problem..

I got same issue. Sebelum ni scan di kk, private...everything is OK. But bila ke specialist, suddenly say AC & FL lil bit shorter. Now waiting fr next checkup this Tuesday to double confirm.

2y ago

Mine lps repeat scan. Eh elok pulak semua ukuran 😂

Same mcm sye tpi cume berlainan kes . Sye punye ukuran femur lenght pendek dri weeks sepatutnye . Beze dlm 5 minggu .. dh pergi scan pakar . Semua normal cume ukuran tu je . Risau juga rse

2y ago

Salam sis. Mcm mana perkembangan baby sis?

normal je bgi saya..saya 37 haritu scan tpi dr kata size baby 35 .. berat 2.8kg .. normal je lah

Sama mcm sy. Tengah risau sgt.. boleh tau mcm mana keadaan bby sis skrg? Dan apa doctor ckap ya?